7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Babka kakaowa



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

200 g (1 szklanka) mąki
100 g margaryny
200 g (1 szklanka) cukru pudru
3 jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
1/2 szklanki mleka
tłuszcz i tarta bułka do formy

Przygotowanie:

Margarynę utrzeć z cukrem. W trakcie ucierania dodawać po jednym jaju, a później stopniowo mąkę rozmieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i mleko.

Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec około 40 min. w umiarkowanie gorącym piekarniku. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kakaowe "cappuccino" (lakto-wege)
Naleśniki kakaowe (ovo-wege)
Muffinki kakaowe (wegańska)
Trufle kakaowe (wegańska)
Pieguski kakaowe (wegańska)
Kakaowa masa do wafli (lakto-wege)
Kakaowe ciasteczka ośmiornice (bez ograniczeń)
Placki kakaowe z jabłkiem (wegańska)
Muffiny kakaowe z awokado (wegańska)
Bezy waniliowe, kakaowe lub kawowe (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas