7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa pomidorowo-fasolowa z pęczakiem, brokułami i szałwią



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

150 g drobnej fasoli
200 g pęczaku
100 g świeżych lub mrożonych brokułów
marchewka
2 cebule
4 pomidory świeże lub z puszki
2 ząbki czosnku
6 listków szałwii
2 łyżki oliwy lub oleju
ew. 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina
szczypta ostrej papryki
sól
pieprz

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć na noc. Następnego dnia gotować godzinę pod przykryciem na małym ogniu.

Pęczak wypłukać, odcedzić. Marchewkę i jedną cebulę obrać. Warzywa i kaszę dodać do gotującej się fasoli, gotować około 40 minut, mieszając od czasu do czasu.

Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na kawałki. Pozostałą cebulę i czosnek obrać, wraz szałwią drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Można zalać winem i chwilę poddusić. Dodać pomidory (bez sosu, jeżeli są to pomidory z puszki), doprawić papryką i gotować aż do momentu, gdy sos zgęstnieje.

Sos pomidorowy połączyć z gotującą się fasolą i warzywami, dodać umyte i podzielone na różyczki brokuły. Gotować około 15 minut. Gotową zupę odstawić na kilka minut i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 22, 2001
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor nn
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa pomidorowo-jarzynowa z soczewicą i pęczakiem (wegańska)
Pasta pomidorowo fasolowa (wegańska)
Zupa fasolowa na skróty (lakto-wege)
Zupa ziemniaczana z brokułami i kukurydzą (lakto-wege)
Spaghetti z sosem pomidorowym z cukinią i brokułami (wegańska)
Ciecierzyca z pomidorowymi brokułami i fasolką szparagową (wegańska)
Zupa fasolowa z grzankami czosnkowymi we włoskim stylu (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-fasolowa z papryką, kalarepką i pomidorami (wegańska)
Zupa fasolowa z fasolką szparagową i kabaczkiem (wegańska)
Gęsta zupa z białych warzyw ze śmietaną fasolową (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas