7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:40 dag razowego chleba
3 łyżeczki masła 1250 ml mleka 2 żółtka sól ew. 3-4 starte migdały Przygotowanie:Pokroić chleb w drobną kostkę i ususzyć na grzanki na blasze wysmarowanej masłem.
Przegotować mleko, zaciągnąć roztartymi żółtkami, posolić. Grzanki wyporcjować na talerze i zalać gorącym mlekiem. Dla poprawy smaku można dodać 3-4 starte migdały.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Dec 28, 2000
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki (wodecki@kki.net.pl)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa wietnamska łagodna (wegańska)Zupa chlebowa z kminkiem (lakto-wege) Łagodna zupa-krem z dyni i włoszczyzny z mlekiem (wegańska) Zupa cebulowo-chlebowa z grzankami (lakto-wege) Katalońska zupa chlebowa - sopa de pan (ovo-wege) Zupa chlebowa z pomidorami i jajkami (ovo-wege) Zupa chlebowa z pomidorami i papryką (wegańska) Surówka z marchewki i pora (łagodna!) (wegańska & RAW) Kwas chlebowy (wegańska & RAW) Kwas chlebowy 3 (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |