7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< wróć do wizytówki

claudia16088 : ocenione przepisy

Liczba przepisów: 4
  • Casserole z dyni i ziemniaków
    autor: ryfka dieta: wegańska
    Danie pochodzi z kuchni marokańskiej. W oryginalnym przepisie użyta była konkretnie dynia piżmowa (butternut squash) i w takiej też wersji robiłam. Jest ona w Polsce słabo dostępna, ale z powodzeniem można ją zastąpić zwykłą dynią. 313 kcal na porcję.
  • Krupnik
    autor: patrycccja dieta: wegańska
  • Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem
    autor: vegavani_com dieta: wegańska
    Vegavani: "Pasztet w wersji, którą prezentujemy bardzo dobrze się kroi oraz rozsmarowuje na pieczywie, ponieważ nie wysusza się on podczas pieczenia. Ważne jest tylko aby kroić go dopiero po całkowitym wystudzeniu. Rozsmarować na kanapce można nawet gorący... mniam :) Do przygotowania pasztetu najlepiej użyć czerwonej soczewicy, której zaletą jest krótki czas gotowania oraz to, że nie trzeba jej mielić. Pasztet ma także ładny kolor :)"
  • Szpinak z serkiem topionym i czosnkiem
    autor: pajka dieta: lakto-wege
    Można jeść danie samo albo nadziewać naleśniki lub ciasto francuskie - pełna dowolność.





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas