7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Salami wegańskie z fasoli

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Klauducha, bo z agar agar opcja 'im wiecej tym lepiej' nie dziala! :D (zreszta jak z prawe wszystkim heh) Nie mozna dac wiecej niz w przepisie, bo to wlasnie nadmiar nadaje kruchosc! :D
Juz sie nie moge doczekac kiedy zrobie te 'salami', brzmi niewiarygodnie :))
~Mamucha Sep 8, 2013

Zrobiłam kilka dni temu z czerwonej fasoli. Mega ciężko się to blendowało "żyrafką" i to w zasadzie jedyny minus.
Dałam kaszę jęczmienną-też pasuje, a następnym razem dam chyba ciut mniej koncentratu pomidorowego.
Wg mnie jednak to "wyrób" wygląda raczej jak kaszanka.
Klauducha-mnie konsystencja wyszła super-nawet cieniutkie plasterki mogę kroić
Generalnie-jeśli ktoś ma potrzebę mieć na kanapce substytut wędliny, albo dla początkujących wege-gorąco polecam
~agawa9 Aug 6, 2013

Dziś przystąpiłam do produkcji, niestety wszystkie moje ,,kiełbachy'' nie nadają się do krojenia. Generalnie mają super kształt i fakturę ale przy próbie ukrojenia plasterka masa się rozsypuje. Nie wiem dlaczego, agaru dałam nawet troszkę więcej niż w przepisie, masa była dość wilgotna... Ech nic to jakoś będę musiała to przeżuć.
klauducha Jul 31, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas