7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Żółty ser z migdałów, który wspaniale się roztapia

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Rozumiem, dzieki za odpowiedz. Moja dieta wyklucza drożdże pod każdą postacią, a tesknie za czyms ,, zblizonym,, chociaz trochę do sera żółtego :) Niestety kupne pseudosery veganskie w wiekszosci zawieraja drozdże. Pozdrawiam. Spróbuje zrobic bez :)
~M.Nowak 2013-06-27 10:47:34.686

Drożdże nie zmieniają konsystencji, tylko dodają przyjemny, serowy posmak (w chrupkach "serowych" często używane są jako dodatek smakowy).Ppoza tym są delikatnie słone, więc jeżeli nimi nie dysponujesz, to mocniej dopraw masę. Tym niemniej, płatki drożdżowe polecam, bo są pyszne :)
nasse 2013-06-27 09:58:16.371

Mam pytanie, czy konieczne są drozdze? Czym je zastąpić, jesli w ogóle?
~M. Nowak 2013-06-26 22:43:58.935


Zrobiłam i wyszło. Co więcej, wyszło całkiem smacznie, choć dla mnie zbyt delikatnie - wolałabym trochę więcej soli i płatków drożdżowych. Kurkuma dała żółty kolor, ale naprawdę toksyczny i chorobliwy... Ser wygląda niezbyt ładnie. Co więcej, nie stwierdziłam roztapiających się właściwości. Po podgrzaniu mięknie i jest przyjemny w smaku, ale nie rozpływa się. Jeśli będę powtarzać, to bez kurkumy - wtedy będzie wyglądał jak mozzarella i nada się na pewno do wegańskiego caprese.
nasse 2013-06-26 21:04:52.046

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas