7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sushi nasze ulubione - z awokado, marynowaną białą rzodkwią i papryką

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

A gdzie kupić dobrej jakości imbir marynowany? Ja z braku laku dziś zrobiłam, ale pojęcia nie mam jaki mi wyjdzie i ile ewentualnie wytrzyma w lodówce. Zatem wolałabym mieć możliwość zakupu dobrego produktu w razie "W". Mimo upływu czasu, może ktoś odpowie :)
~aga Sep 14, 2018


Dzięki temu przepisowi zrobiłam pyszne wegańskie sushi w sylwestra. Polecam! :)
Szarlotka87 Jan 10, 2014

Odpowiednie wasabi już namierzyłam ;) ale nie mogę znaleźć nori niepochodzących z Chin... Jedyną alternatywą jest Korea. Może poleciłabyś jakieś źródło? ;)
veg_mania Mar 30, 2013

Uuuu, poczytaj etykiety - włos się jeży, zwł. w przypadku wasabi. Producenci kombinują jak mogą, bo chrzan japoński jest drogi, dlatego dorzucają go pro forma, a większość produktu stanowi nasz zwykły biały chrzan (+ ew. gorczyca) zabarwiony na zielono. Najgorsze wasabi to te w paście, chociaż raz kupiłam w desperacji takie w proszku produkcji chińskiej... Od początku byłam podejrzliwa, mimo że skład wydawał się ok, ale to ohydztwo przeszło moje wszelkie oczekiwania - było chemiczne i gorzkawe w smaku. Nigdy więcej.
patrycccja Mar 26, 2013

Robię sushi już od dłuższego czasu, mniej więcej podobne w składzie ;) ale nigdy nie zastanawiałam się nad jakością produktów - dzięki za oświecenie! :) Spróbuję porozglądać się za nori i wasabi w internecie. No i teraz zjadłoby się sushi...
veg_mania Mar 26, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas