7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ryż do sushi - wybór, sposób przygotowania, wskazówki

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Pierwsze zdanie idealnie oddaje istotę sushi i ryżu w nim. Trzeba się postarać (i skropić octem ryżowym!) "Idealnie ugotowany ryż jest miękki, ale nie rozgotowany, nie ciapowaty." BIO składniki do wege sushi https://vegevege.pl/pl/6705-wege-sushi dostępne w naszym sklepie internetowym VegeVege.pl
~wege sushi 2018-01-04 00:11:21.153

Ja ostatnio znalazlem sushi bar z perfekcyjnie zrobionym ryzem, pierwszy albo drugi raz mi sie tak zdazylo :) sushi wesola w Wawie- warta polecenia :)
~IAmPowerfull 2017-04-19 14:08:43.006

Miron to nie ocet ryżowy który stosuje się do zaprawy do sushi.
~anima 2014-10-08 08:58:22.164

a co do ceny zaprawy i octu to na allegro różnica to 1 grosz, więc nie tak dużo się przepłaca :)
Link do aukcji:
allegro.pl/listing/listing.php?category=73973&order=p&search_scope=category-73973&string=mizkan
~Kasia 2013-05-02 20:09:20.794

A od kiedy mirin używa się jako zaprawę do ryżu??!! hahaha
~Kasia 2013-05-02 20:04:18.351

Haha - no, początkowo trochę... Aż pomyślałam o risotto :D Dobrze że ryż do sushi dobrze się czuje w ich klimacie i nie trzeba go sprowadzać z 2go końca świata :)
patrycccja 2013-03-18 20:45:17.044

Cześć, dziwisz sie, ze ryż jest włoskiej produkcji? Włochy to drugi producent ryżu na świecie!
Pozdrawiam i smacznego!
~Dora 2013-03-18 20:14:20.133

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas