
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Ciasto marchewkowo-daktylowe- Komentarze do przepisu -
Ciasto wyszło bardzo sympatyczne, wilgotne i nie za słodkie. U mnie niestety marchewki nie puściły soku więc dodałam odrobinę wody i waniliowego mleka sojowego (i tyle po nie dodawaniu cukru ;)) dosypałam więcej cynamonu i konsystencja wyszła takiego ciasta drożdżowego, ale elegancko się upiekło i wyszło prima sort ;)
gosz_szog Jan 30, 2015
Bardzo niesmaczne ciasto wyszlo niestety.
~Bet Jan 26, 2014 ![]() Rety, w życiu nie spotkałam się z tym, żeby komuś się chciało obierać daktyle :D Przecież one mają taką cieniutką i kruchą skórkę... przynajmniej te moje ;) Luna7 Dec 11, 2013 ![]() martina Dec 3, 2013
Zrobiłam:)
Dałam szklankę różnych bakalii zamiast daktyli (rodzynki, figi, migdały, śliwki) i ich nie miksowałam, do tego 1/3 szkl. cukru i skórka otarta z 1 cytryny. Szklanka u mnie to taki pokal z Ikei, więc dałam łyżeczkę proszku i łyżeczkę sody - więcej, a do tego mąkę owsianą razową zamiast zwykłej. Formę wysmarowałam margaryną wegańską i wysypałam otrębami owsianymi (w miarę bezglutenowo:)). Piekłam też dłużej, bo prawie 1,5 h. Polałam polewą - gorzka czekolada (2 paski zjadłam ;)) + łyżka margaryny. Sma! ~Matka Sep 5, 2012 ![]() Luna7 May 28, 2012
A ile wrzątku należy dolać żeby było w sam raz?
~ania May 28, 2012 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Luna7 Apr 16, 2015