7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ciasto amarantusowe z jabłkami (sypane)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Moje uwagi: ziarna amarantusa i/lub platki owsiane w suchej masie nie zmiękły i zostaly twarde. Nastepnym razem nie dodam ich albo może wcześniej namoczę? Poza tym tez nie rozumiem na jakiej zasadzie to działa, ale ciasto się upieklo , było bardzo slodkie i sycące.
~Kasia 2015-09-25 11:20:41.507

Ciasto jest banalnie proste do przygotowania ale przepyszne. Moje wymagało 1 godz. i 15 min w piekarniku. Następnym razem dam ciut mniej cukru (dałam brązowego ale i tak było jak dla mnie ciut za słodkie). Zastanawiałam się jak by smakowało gdybym mąkę pszenną zamieniła na amarantusową. Dziękuję za przepis.
~Justyna 2012-10-31 10:58:33.862

chyba trochę za dużo tego ciasta :) Ale mwykorzystam do kolejnego wypieku :)
Zamiast cukru polałam jabłka miodem już na blasze przed włożeniem do piekarnika :) Zobaczymy jak wyjdzie :)
Pozdrawiam!
~kam 2011-07-20 14:33:38.532

Nie mogę pojąć, jakim cudem powstaje w ten sposób tak smaczne ciasto, ale polecam, bo jest pyszne. Ja piekłam w temp. ok 190 stopni godzinę i starczyło :)
~roszpunka 2011-05-29 12:32:46.915

DZISIAJ BEDE PROBOWAC :)
~Monika 2008-01-11 00:00:00.0

Hmm, juz trzeci raz natrafiam w Puszce na ten sam przepis z tym, że pod inna nazwą :) niemniej smaczne ciacho!!!
~exis 2004-09-27 00:00:00.0

ŚWIETNY PRZEPIS.WŁAŚNIE WYJĘŁAM Z PIEKARNIKA WYSZEDŁ ZAKALEC, ALE I TAK ZJADŁAM JUŻ PÓŁ BLACHY. JEST NAPRAWDĘ ŚWIETNE
~MIŁA 2003-08-01 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas