7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Słodko-kwaśne buraki

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Robię podobne, ale z cukrem trzcinowym nierafinowanym (po co truć się białym?), tak 2-3 łyżki, karmelizuję. Dodaję 1 łyżkę musztardy tej z ziarenkami gorczycy, 1-2 łyżki octu balsamicznego, mieszam i jak się wszystko połączy dodaję buraki i podlewam trochę oliwą, nie solę. Podgrzewam tylko tyle, żeby buraki się obtoczyły w sosie. Można jeść na ciepło i na zimno. Moja mama robi z tego sałatkę dodając jeszcze pokrojone jabłko i ugotowane na twardo jajko. Ja tego nie jem bo jestem weganką :)
~Marta 2014-04-16 14:12:30.13

Właśnie zrobiłam - i chociaż zapomniałam o oleju wyszły przepyszne! :)
kotarium 2014-03-26 16:19:19.271

Zamiast niezdrowego karmelizowanego cukru dodałabym melasy
~Ewa 2013-09-19 09:55:33.764

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas