7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sajgonki z warzywami, grzybami suszonymi i serem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Kasia, sajgonki to przysmak wietnamskiej kuchni. Ser w smażeniu w środku rozpuszcza się i gdy sajgonki jesz na ciepło uroczo rozpływa się, gdy na zimno masz doskonały łącznik pozostałych składników. Moi synowie na gorące sajgonki kładą jeszcze ser, który rozpływa się i jest dodatkową atrakcją. Byłem na Początku Niespodziewanej Jesieni w 2009 roku w Centrum Rzeźby Polskiej w Orońsku na Dniu Wietnamskim (www.youtube.com/watch?v=z6NojnuNmf0) i tam miałem możliwość skosztować sajgonki w wykonaniu samych Wietnamczyków, niebo w gębie. Polecam widelec do tej potrawy:)
edward13 Jul 3, 2011

Wiecie, a mi tu ser nie pasuje. Rozmawialam kiedyś z taką sympatyczną Chinką i mi powiedziała, że ona nie wie za bardzo czym jeść ser bo u nich w kuchni właściwie nie funkcjonuje...więc myślę, że jest zupełnie zbędny tutaj ;)
~Kasia Jul 2, 2011


Lubię egzotyczne akcenty, kuchnia azjatycka jest tak ciekawa i kolorowa.
grajka Jul 2, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas