7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Raw roco choco

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


opinia mojej wszystkozernej swinki doswadczal;nej nomnom mm uum oo wow jakie smaczne
MadInGlasvegas Feb 1, 2014

Zrobilam wczoraj :) Dzisiaj spróbowałam i musze przyznać ,że to jest pyszne i serio smakuje i wyglada jak taka gorzka czekolada :P Z tym ,że ja dodalam jeszcze orzechów włoskich :)
Myśle ,że mozna by bylo dodac jeszcze rodzynki,orzechy laskowe,rozne inne bakalie i wtedy smak jest jeszcze lepszy :)
veganpopcousine.blogspot.com/2012/08/raw-vegan-czekolada-z-rodzynkami.html
o tutaj jest przepis tez podobny z tym ,ze ilosc kakao do oleju kokosowego jest dwukrotnie mniejsza czyli odwrotnie niz tutaj :P
OpenWorld Feb 4, 2013


Surowe, wegańskie, słodkie! Czegóż chcieć więcej! Doskonałość sama w sobie!
superzebra May 31, 2012


Przepyszne, wspaniały przepis na wegańską czekoladę! Można dodawać też skórkę cytryny czy pomarańczy, wiórki, chili, bakalie i co nam tylko przyjdzie do głowy! Przetestowane wielokrotnie z różnymi dodatkami, zawsze pyszne i szybko znika ;) Chociaż daję zawsze każdego składnika 5 razy więcej, niż w przepisie ;)
Ja zamiast słodu dodawałam miodu :)
Luna7 Apr 1, 2012

Syrop z agawy stanowi doskonałą alternatywę dla osób stosujących dietę nioskowęglowodanową lub ograniczających cukier ze względów zdrowotnych.Zaletą agawy jest niski indeks glikemiczny – jest około cztery razy niższy niż w przypadku miodu.Ponadto agawa zawiera spore ilości inuliny – naturalnego probiotyku, który powoduje wzrost korzystnej flory przewodu pokarmowego, obniża poziom cholesterolu oraz lipidów w surowicy krwi oraz usprawnia pracę przewodu pokarmowego – zapobiega zaparciom i redukuje toksyczne metabolity. Oprócz sprzyjających zdrowej diecie naturalnych cukrów, syrop z agawy jest również źródłem błonnika, który w naturalny sposób przyspiesza przemianę materii.
costamaya Mar 2, 2012

a co zamiast słodu..? :(
~ulapoprostu Jan 8, 2011

Brzmi pysznie, słodko i zdrowo. Na pewno spróbuję. :)
epamalwinka Dec 10, 2010

dodałam trochę wiórków kokosowych, bardzo dobra, intensywna. będę robiła częściej (poza tym muszę jakoś wykorzystać ten olej kokosowy, bo w tym miesiącu się przeterminuje. ;]
~agata Nov 11, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas