7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Fasola z ryżem w sosie pomidorowym z czosnkiem, imbirem i cynamonem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Pyszne w smaku, tanie, proste, rozgrzewające, sycące, zdrowe ;)
Euphoria Feb 5, 2013

Zrobiłam. Troszkę pozmieniałam proporcje, ale to nie dlatego, że nie ufałam euphrasii. Dałam jakieś 250 max 300g fasoli (liczę suchą), ale małej białej. listków laurowych 5, tymianku 2 łyżeczki roztarte uprzednio w moździerzu. Ryż wystąpił brązowy i chyba jakieś 150 - 200g było. Na sos wpakowałam 2 cebule i to duże, 5 ząbków czosnku (dużych), 2/3 słoiczka przecieru pomidorowego i imbiru ok. 1 płaskiej łyżeczki i tyleż cynamonu. Ryż ugotowałam w ryżownicy z malutką łyżeczką soli. Fasolę gotowałam bez soli. Potem wszystko zgodnie z przepisem.
Wiecie co? Pyszne to jest :-) Miałam oczywiście obiekcje co do przypraw, a zwłaszcza cynamonu. Początkowo zamierzałam załadować swój zestaw, ale powstrzymałam swoje zapędy.
Euphrasia (jaka zbieżność ników he he) - dzięki bardzo za przepis!
Euphoria Feb 5, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas