7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Zupa curry z brokułami, kukurydzą i groszkiem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

mąkę zawsze mieszajcie z odrobiną wody o temperaturze pokojowej, a następnie dodajcie gorącego płynu, który chcecie zagęścić (np zupy czy sosu), aby podnieść temperaturę i dobrze rozmieszajcie. Nigdy nie wlewajcie zimnej mieszaniny woda-mąka do gotującej się potrawy, bo wtedy właśnie tworzą się kluchy.
~Hania Nov 21, 2011

w cieplej jest szybciej ;) ale fakt
ses Sep 15, 2009

Mąkę powinno się rozmieszać w wodzie o temperaturze pokojowej lub chłodnej. Jeśli dodamy ciepłą lub gorącą, zrobią się kluchy i faktycznie trzeba będzie przecierać przez sitko :)
~pat Sep 15, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas