7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Naleśniki z ciemną duszą (z naparem z siemienia lnianego)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Cukier migdałowy to tak jak waniliowy, tylko z aromatem migdałowym zamiast wanilii. Google twoim przyjacielem ;)
admin 2011-04-14 16:17:13.48

co to jest "cukier migdałowy"?
i dobrze by było gdyby autor/ka podał/a dokładne proporcje. nie wszyscy są tacy doświadczeni, żeby gotować "na oko".
~olga 2011-04-14 13:24:33.316

dobrze patelnię wcześniej porządnie rozgrzać. ja mam nierdzewkę to najpierw raz podgrzewam. wyłączam, drugi raz podgrzewam i wlewam na rozgrzaną patelnie z olejem ciasto. potem dodaję oleju co któryś naleśnik w zależności jak wypadają bieżące obserwacje :)) Aneta nie poddawaj się :) naleśniki są tego warte
lilias 2010-11-03 08:09:13.461

Wyszło całkiem dobre. Nie oceniam w gwiazdkach, bo zrobiłam z modyfikacjami (nie wszystkie składniki miałam w domu).

Aneta, żeby naleśniki odchodziły od patelni, wystarczy przed pierwszym naleśnikiem wlać na patelnię trochę oleju. Potem rzeczywiście można więcej nie dolewać.
kruszonka 2010-09-19 16:38:27.461

Niestety nie da rady odkleić naleśnika od patelni, choć ciasto surowa faktycznie jest bardzo smaczne; próbowałam smażyć je i z olejem dodanym do ciasta i na patelni.
Może to kwestia proporcji składników, ale ciężko stwierdzić, bo w przepisie nie zostały podane.
~Aneta 2010-05-22 19:32:48.867

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas