7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
| 
		 | 
|
| 
		
		 | 
		
	
		 
		puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
	 | 
	
		 
	<< powrót do przepisu
	
	Grzanki do zupy (sześcianiki) naturalne, ziołowe lub czosnkowe- Komentarze do przepisu -
			
			
			A ja robię na patelni grillowej i ją tylko lekko smaruję olejem. Gdzie się da, unikam przesmażonych olejów. A takie grzanki są tak samo pyszne i chrupiące. Jak się ma niedosyt, to można grzanki wrzucone do zupy pokropić oliwą (można czosnkową czy rozmarynową) - nie zdążą sflaczeć:)
			 
		
		~Jo 2020-09-25 15:13:14.441 
			
			
			Super
			 
		
		~Jay 2020-09-08 06:36:26.768 
			
			
			Właśnie podsmażam troche chleba na grzanki-oczywiście czerstwego do żurku wielkanocnego idealne i pomyślałam ze dodam tez trochę ziół prowansalskich,życzę smacznych i zdrowych świąt :)
			 
		
		~Brygida 2018-04-02 15:09:20.874 
			
			
			Świetne pomysły -lubię takie przepisy-proste i pomysłowe
			 
		
		~Brygida 2018-04-02 15:07:14.852 
			
			
			Robiłam wyszła pyszna ale niestety piekarnik mi się zepsuł i miałam problem z grzankami ale wsadzilam do tostera przyrumienilo się powtarlam czosnkiem chlebek i ponroilam i kostkę wyszło genialnie!
			 
		
		~A 2016-12-09 15:59:51.037 
			
			
			wolę grzanki na klarowanym maśle i nie z patelni, ale z piekarnika. Na rozgrzane masło na patelni wrzucam grzanki i szybko mieszam, następnie obrumieniam w piekarniku w tem. 180 oC. Masła daję niewiele.
			 
		
		~halszka 2015-02-12 19:06:22.924 
			
			
			ja smaze na oleju sezamowym i dodaje sezam mmm polecam :)
			 
		
		~sab 2014-12-18 00:08:35.52 
			
			
			dzięki. udało się. córki pogardziły moją zupą cebulową, ale grzanki zjadły co do jednej ;)
			 
		
		~kielczanin 2014-01-26 19:20:30.333 
			
			
			"żeby nie wychlały oleju" :D
			 
		
		~grzanka 2013-09-13 12:44:52.85 
			
			
			a ja piekę w piekarniku a konkretnie grilluję pod elektrycznym grillem, a potem spryskuję oliwą w sprayu - i wtedy może być extra vergine nawet. a można zrobić sobie dowolną oliwę smakową i spryskać po upieczeniu. piekę na górnej półce i szybko, bo lubię chrupkie na wierzchu i trochę miękkie w środku (robię dośc duże sześcianiki)
			 
		
		~spalina 2011-10-27 15:16:25.654 
			
			
			są  pyszne
			 
		
		~aceitunaaa 2011-09-29 15:24:03.261 
			
			
			Pewnie nie jest potrzebny tłuszcz bo  zawsze wiadomo że bardziej niezdrowe, ale bez tłuszczu trudno zrobić smakowe (z czosnkiem czy ziołami).
			 
		
		~Majka 2010-11-20 13:08:14.601  
			
			
			Ja łączę obie techniki. Czerstwe pieczywo kroję w kosteczkę i podsuszam w słabo nagrzanym piekarniku, aż jest zupełnie suche, może się nawet leciutko zrumienić - byle nie za mocno, bo będzie gorzkie. W tej postaci można je dłużej przechowywać, np. w papierowej torbie, a potem tylko na patelnię z olejem, jak wyżej. Takie obsmażone wytrzymają jeszcze dzień lub dwa, bo potem jełczeją. Do zupy najlepiej wsypywać po kilka w trakcie jedzenia, bo naprawdę szybko rozmiękają. Wersja dla niewegan: można obsmażyć na ghee (klarowanym maśle)
			MagdaM 2010-02-13 19:02:26.849 
			
			
			nie potrzebny jest ten tluszcz. wystarczy prazyc takie grzanki na malym ogniu, albo wrzucic na chwile na blasze do piekarnika.
			 
		
		
	
	
	
	
	
	
	
	~ksz 2009-12-27 23:02:37.562 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz | 
	
	
		
		
		
			
			
			
			 | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas | 
~Lena 2023-05-15 15:08:02.038