7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Grzanki do zupy (sześcianiki) naturalne, ziołowe lub czosnkowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

A ja robię na patelni grillowej i ją tylko lekko smaruję olejem. Gdzie się da, unikam przesmażonych olejów. A takie grzanki są tak samo pyszne i chrupiące. Jak się ma niedosyt, to można grzanki wrzucone do zupy pokropić oliwą (można czosnkową czy rozmarynową) - nie zdążą sflaczeć:)
~Jo Sep 25, 2020

Super
~Jay Sep 8, 2020

Właśnie podsmażam troche chleba na grzanki-oczywiście czerstwego do żurku wielkanocnego idealne i pomyślałam ze dodam tez trochę ziół prowansalskich,życzę smacznych i zdrowych świąt :)
~Brygida Apr 2, 2018

Świetne pomysły -lubię takie przepisy-proste i pomysłowe
~Brygida Apr 2, 2018

Robiłam wyszła pyszna ale niestety piekarnik mi się zepsuł i miałam problem z grzankami ale wsadzilam do tostera przyrumienilo się powtarlam czosnkiem chlebek i ponroilam i kostkę wyszło genialnie!
~A Dec 9, 2016

wolę grzanki na klarowanym maśle i nie z patelni, ale z piekarnika. Na rozgrzane masło na patelni wrzucam grzanki i szybko mieszam, następnie obrumieniam w piekarniku w tem. 180 oC. Masła daję niewiele.
~halszka Feb 12, 2015

ja smaze na oleju sezamowym i dodaje sezam mmm polecam :)
~sab Dec 18, 2014

dzięki. udało się. córki pogardziły moją zupą cebulową, ale grzanki zjadły co do jednej ;)
~kielczanin Jan 26, 2014

"żeby nie wychlały oleju" :D
~grzanka Sep 13, 2013

a ja piekę w piekarniku a konkretnie grilluję pod elektrycznym grillem, a potem spryskuję oliwą w sprayu - i wtedy może być extra vergine nawet. a można zrobić sobie dowolną oliwę smakową i spryskać po upieczeniu. piekę na górnej półce i szybko, bo lubię chrupkie na wierzchu i trochę miękkie w środku (robię dośc duże sześcianiki)
~spalina Oct 27, 2011

są pyszne
~aceitunaaa Sep 29, 2011

Pewnie nie jest potrzebny tłuszcz bo zawsze wiadomo że bardziej niezdrowe, ale bez tłuszczu trudno zrobić smakowe (z czosnkiem czy ziołami).
~Majka Nov 20, 2010

Ja łączę obie techniki. Czerstwe pieczywo kroję w kosteczkę i podsuszam w słabo nagrzanym piekarniku, aż jest zupełnie suche, może się nawet leciutko zrumienić - byle nie za mocno, bo będzie gorzkie. W tej postaci można je dłużej przechowywać, np. w papierowej torbie, a potem tylko na patelnię z olejem, jak wyżej. Takie obsmażone wytrzymają jeszcze dzień lub dwa, bo potem jełczeją. Do zupy najlepiej wsypywać po kilka w trakcie jedzenia, bo naprawdę szybko rozmiękają. Wersja dla niewegan: można obsmażyć na ghee (klarowanym maśle)
MagdaM Feb 13, 2010

nie potrzebny jest ten tluszcz. wystarczy prazyc takie grzanki na malym ogniu, albo wrzucic na chwile na blasze do piekarnika.
~ksz Dec 27, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas