7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Grzanki do zupy (sześcianiki) naturalne, ziołowe lub czosnkowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Właśnie podsmażam troche chleba na grzanki-oczywiście czerstwego do żurku wielkanocnego idealne i pomyślałam ze dodam tez trochę ziół prowansalskich,życzę smacznych i zdrowych świąt :)
~Brygida 2018-04-02 15:09:20.874

Świetne pomysły -lubię takie przepisy-proste i pomysłowe
~Brygida 2018-04-02 15:07:14.852

Robiłam wyszła pyszna ale niestety piekarnik mi się zepsuł i miałam problem z grzankami ale wsadzilam do tostera przyrumienilo się powtarlam czosnkiem chlebek i ponroilam i kostkę wyszło genialnie!
~A 2016-12-09 15:59:51.037

wolę grzanki na klarowanym maśle i nie z patelni, ale z piekarnika. Na rozgrzane masło na patelni wrzucam grzanki i szybko mieszam, następnie obrumieniam w piekarniku w tem. 180 oC. Masła daję niewiele.
~halszka 2015-02-12 19:06:22.924

ja smaze na oleju sezamowym i dodaje sezam mmm polecam :)
~sab 2014-12-18 00:08:35.52

dzięki. udało się. córki pogardziły moją zupą cebulową, ale grzanki zjadły co do jednej ;)
~kielczanin 2014-01-26 19:20:30.333

"żeby nie wychlały oleju" :D
~grzanka 2013-09-13 12:44:52.85

a ja piekę w piekarniku a konkretnie grilluję pod elektrycznym grillem, a potem spryskuję oliwą w sprayu - i wtedy może być extra vergine nawet. a można zrobić sobie dowolną oliwę smakową i spryskać po upieczeniu. piekę na górnej półce i szybko, bo lubię chrupkie na wierzchu i trochę miękkie w środku (robię dośc duże sześcianiki)
~spalina 2011-10-27 15:16:25.654

są pyszne
~aceitunaaa 2011-09-29 15:24:03.261

Pewnie nie jest potrzebny tłuszcz bo zawsze wiadomo że bardziej niezdrowe, ale bez tłuszczu trudno zrobić smakowe (z czosnkiem czy ziołami).
~Majka 2010-11-20 13:08:14.601

Ja łączę obie techniki. Czerstwe pieczywo kroję w kosteczkę i podsuszam w słabo nagrzanym piekarniku, aż jest zupełnie suche, może się nawet leciutko zrumienić - byle nie za mocno, bo będzie gorzkie. W tej postaci można je dłużej przechowywać, np. w papierowej torbie, a potem tylko na patelnię z olejem, jak wyżej. Takie obsmażone wytrzymają jeszcze dzień lub dwa, bo potem jełczeją. Do zupy najlepiej wsypywać po kilka w trakcie jedzenia, bo naprawdę szybko rozmiękają. Wersja dla niewegan: można obsmażyć na ghee (klarowanym maśle)
MagdaM 2010-02-13 19:02:26.849

nie potrzebny jest ten tluszcz. wystarczy prazyc takie grzanki na malym ogniu, albo wrzucic na chwile na blasze do piekarnika.
~ksz 2009-12-27 23:02:37.562

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas