7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Smarowidło daktylowe / słód daktylowy

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zastanawiam sie czy po kilkudniowym moczeniu nie byloby tego samego papkowatego efektu :) ale ja i tak zwykle uzywam do slodzenia wypiekow, wiec bez roznicy chyba czy juz raz obgotowane czy nie
efedrina Feb 19, 2013

Efedrina, może to kwestia ledwo zipiącej wówczas maszynki, tzn. blendera ;) Najpierw w ogóle robiłam to taką końcówką od robota, to dopiero ciężko szło! Z nowym blenderem faktycznie idzie lepiej, ale i tak nigdy ich nie gotuję, tylko namaczam :)
Luna7 Feb 18, 2013

Luna7, no co ty, gotowane daktyle sa miękkie niczym papka, czym je miksowałaś, że sprawiło Ci to problem?
efedrina Feb 17, 2013

Do chleba bałabym się użyć, daktyle są aż za słodkie ;) Ale do ciasta lubię dodać, zwłaszcza, gdy się nie kłóci z zamysłem (czasem chodzi o wygląd i potrzebne jest jasne ciasto) :)
I ja nie gotuję daktyli, przeważnie tylko namaczam na parę godzin, więc wychodzi raw ;) Tylko jednak ciężko się miksuje, ale to dotyczy zarówno gotowanych, jak i namaczanych, przetestowane :)
Luna7 May 2, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas