7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pierogi z jagodami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ostatnio czytałam w jednym przepisie, że do jagód jako nadzionka mozna dodac oprócz odrobiny cukru, łyżeczkę mąki ziemniaczanej - na ok. 1 szkl. jagód. To byłoby dobre, wszak mąka ziemn. pochłania wodę. Tak zrobię.
izabeli Jul 3, 2016

to moje pierwsze pierogi w życiu i wyszły bardzo dobre - nie za twarde i nie rozgotowywyały się. Do ciasta dodałam jeszcze łyżkę masła. Kuna dzięki za dokładny przepis. Dzięki niemu uniknęłam kupowanej pizzy na obiad :-)
~Anga Jun 25, 2014

Pierogi z jagodami są pyszne, to jasne. ;D
Ostatnio moja mama zamiast jagód dała czerwone porzeczki i pierogi też wyszły rewelacyjne,polecam! :D
A mój improwizowany sos zrobiłam tak: zagotowałam waniliowe mleko sojowe z odrobiną cukru, kaszy manny oraz mąki kukurydzianej. :)
Nurkan Aug 9, 2013


Pyszne i bardzo proste!
Genowefa Jul 14, 2012

Pyszne mi wyszły! A jakie proste ;)
Nie dodawałam w ogóle cukru i były wystarczająco słodkie. Byc może trafiłam akurat na takie jagody, tak czy siak, wspaniały przepis :)
~Iza Jul 12, 2010

wspaniałe ciasto - jagody w nie zawinięte smakują wspaniale. pałaszowaliśmy je bez polewy, takie dobre. z podanych proporcji na ciasto (bo jagód było sporo = nie wiem ile) wyszło mi 60 pierogów. dziękuję i pozdrawiam! :]
rabarbar Jul 12, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas