7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Marokańska zupa z ciecierzycy

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zupka fajna, tylko moja nie wyszła taka mętna jak na zdjęciu. Wyglądała bardziej jak rosół, ale może to dlatego że dałam jednego ziemniaka zamiast 2. :)
lovela5 Aug 19, 2012

Bardzo dobra zupa, tylko radzę uważać z tą cytryną. Ja dałam mniej, a i tak połączenie kwaśne+ostre przepaliło mój europejski przełyk ;)
Thuvien Aug 13, 2012

Napewno będę robił tą wspaniałą zupę.
Jest jeszcze opcja ciecierzyca z pola i ze słoika.
Pozdrawiam.
~WEGANpower Jan 11, 2012


Akurat nie miałam pod ręką… szafranu, ale wyszło przepyszne!
superzebra Oct 27, 2011


wyśmienita zupka, gotuję ją bardzo często :)
cornii Apr 14, 2011

Bardzo dobra zupa, miałam wątpliwości co do tej cytryny bo nie przepadam za zbyt kwaśną nutą w zupach ale dopełnia smaku idealnie. Ma bogaty bukiet więc każdą łyżką można się delektować. Gdyby wrzucać składniki w odpowiedniej kolejności to można by było ją zrobić wg. zasad kuchni 5 przemian.
Vanja86 Jul 11, 2010

Super zupka, szybka i smaczna, zrobiłam bez ziemniaków ze względu na dietkę, dodałam dobrą łyżkę ras-el-hanout zamiast każdej przyprawy oddzielnie - i jest git!
safiya Feb 25, 2010

swietna zupa, nawet nie zmiksowana. Przyjaciele, czyli Grupa Testująca, twierdza, ze niezmiksowana jest smaczniejsza, bo chrupie... (chociaz mi w buzi nie chrupalo...)
Spokojnie mozna dodac wiecej koncentratu, bedzie czerwona, ale moim zdaniem smak staje sie bardziej wyrazisty i dobrze pasuje do ciecierzycy. Polecam.
takie_cudo Jan 13, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas