7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Paella wegetariańska z papryką i pieczarkami (zapiekana)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Wyszła taaka wielka porcja :) Jest naprawdę pyszne - sok z cytryny (nie miałam limonki) nadął potrawie super smak :)
czemutotak Jan 4, 2015

Co sprawia, że myslisz, że to bardziej risotto niż paella? No bo czym one w zasadzie się różnią, poza tym, że jedno z nich pochodzi z Włoch, a drugie z Hiszpanii? I w jednym i w drugim daniu występuje spora dowolnosć, jesli chodzi o dobierane składniki, gatunki ryżu arborio i paella są bardzo do siebie podobne. Różnica tkwi głównie w przyprawach i sposobie przygotowania, przy czym risotto to danie stworzone po to, aby podawać je szybko, a paella wymaga dłuższego procesu przechodzenia się smaków (stąd to zapiekanie). Zaleca się nawet, żeby jesc paellę tylko lekko ciepłą, nie gorącą, aby wszystkie smaki dobrze się przegryzły.
Co do kostki rosołowej, to, mimo że nie używam ich odkąd pierwszy raz zrobiłam domowy bulion, nie uważam, aby było to jakies przestępstwo. Środki, które negatywnie oddziaływują na twój organizm znajdziesz nawet w warzywach kupowanych na bazarku. Nie unikniesz tego, dopóki nie produkujesz sam całego pożywienia jakie zjadasz. Nie popadajmy więc w przesadę..
ryfka Feb 12, 2013

Uwielbiam wszelkiego rodzaju risotta (bo paella to to nie jest), ale nigdy nie dodalabym do niego kostki rosolowej, jak zreszta do niczego innego... Takze uwazam taka kuchnie za bezmiesna, ale nie wegetarianska. Pozdrawiam.
~Azul Feb 10, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas