7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kotlety gryczano-soczewicowe z porem i pestkami dyni

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zaintrygowały mnie te drożdże... właściwe po co je dodajesz????
~inulla 2015-05-31 14:48:29.714

Cieszę się, że smakowały ;)
martina 2014-03-08 23:42:37.173


PYCHA!!! Te kotlety przeszły moje oczekiwania, jedne z lepszych jakie jadłam.
hontka 2014-02-19 15:29:56.451

Potwornie skomplikowany i pracochłonny przepis.
W efekcie pozmieniałam; resztę soczewicy z wczoraj wymieszałam ze świeżo ugotowaną kaszą gryczaną i pestkami dyni. Dodałam pora podduszonego na oleju i posiekany czosnek. Doprawiłam solą, pieprzem ziołowym, bazylią i oregano. Wrzuciłam odrobinę drożdży (tak z pół łyżeczki). Wszystko zmiksowałam, uformowane kotlety panierowałam w sezamie i smażyłam, bo nie mam dobrych doświadczeń z pieczonymi kotletami (zawsze wychodzą mi twarde i suche). Takie sobie bez szaleństwa
~Olalalala 2012-02-18 14:16:21.741

Nie mam pojecia czemu tak Ci wyszło ;/ Być może zbyt wszystko odparowałaś, albo kasza była nie rozgotowana? Lub za bardzo po prostu spłaszczyłaś te kotlety i zrobił sie "naleśnik" :D? Moja masa była plastyczna. Kotlety wyszły mi miękkie ale zwarte, nierozwalające. Wczoraj wyjełam dwa z zamrazalki i dzis beda na obiad odparowane, są miękkie. Przykro mi ze ci nie wyszlo.
martina 2008-12-13 10:57:57.556

Jak dla mnie są zdecydowanie za twarde i zbyt "suche" a robiłam zgodnie z przepisem. Zbyt duzo bawienia sie a efekt wcale nie jest taki wspaniały.
Fermina_Daza 2008-12-01 13:58:08.158

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas