7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Chrupiące pieczone kosteczki tofu

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Po ostatnich perypetiach z tą potrawą postanowiłam dopisać, że jeśli po spróbowaniu czuć mąkę to oznacza, że trzeba jeszcze długo piec.

Więc nie radzę wyrzucać i mówić "fuj", tylko pac do piekarnika na dobre 20 minut.

Mi dopiero za którymś z kolei razem wyszło to właśnie takie dziwne i wtedy ratowałam... jajkiem. Było ok, no ale przecie miało być wegańskie, więc jak następnym razem znowu wyszło dziwne to postanowiłam dłużej piec. I teraz jest ok. Wszystko chyba zależy od tego ile się mąki nasypie, jak za mało to wychodzi takie bagno surowe :P
Mja 2009-05-08 08:30:26.014

dziekuje Mja za komentarz. Masz racje ze trzeba pilnowac piekarnika, chociaz ten pierwszy raz. u mnie jednak trwa 40 min zanim sie zarumieni.
vegAnka007 2009-04-08 15:25:46.956

Mam stary piekarnik, który pamięta jeszcze czasy PRL-u (tego nawet ja nie pamiętam :P), a tofu robione tym sposobem zawsze jest gotowe po max 15 min, więc radzę podejść do czasu podanego w przepisie z dystansem i nie zostawiać żarełka samopas, bo zastaniecie tofu-węgielki ;)
Za pierwszym razem prawie mnie to spotkało, na szczęście lubię lekko przypalone ^^
Mja 2009-04-07 19:12:44.733

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas