7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kotlety marchewkowo-selerowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Kostki bulionowe, nawet te warzywne zawierają guanylan disodowy i inozynian disodowy. Oba składniki można pozyskiwać z glonów i drożdży ale najczęściej są ekstrahowane z mięsa wołowego i rybiego. Trzeba dzwonić do działów technicznych konkretnych firm, żeby się dowiadywać jak to jest ale z doświadczenia wiem, że wegetariańskie wersje tych składników bardzo rzadko występują w pożywieniu.
~Hunahpu Mar 18, 2010

Robię kotlety bardzo podobnie, z tym, że ich niegotuję tylko trę surowe warzywa..pyychaa!
autor anonimowy Nov 13, 2005

hej,ja tez robie kotlety selerowe,ale trochę inaczej.Nie gotuje selerów , i nie ścieram na tarce, tylko kroje na dość cienkie plastry, obtaczam w mace, jajku i bułce i smażę na tłuszczu.Gotowe są taie pół- miękkie, ale przynajmniej mają wszystkie wartości odźywcze ( a nie wygotowane wcześniej).
pozdrawiam
~freya Mar 6, 2005

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas