
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Ciasto na pizzę - oryginalne, prosto z Neapolu (bez drożdży)- Komentarze do przepisu -
Przepis tylko do pieca włoskiego
~Grzegorz May 1, 2013
Tragedia. Ciasto i pizza do kosza. Przepis nie może się udać w domowym piekarniku. Wychodzi 100% zakalec. Jak niedogotowane ciasto na makaron. Gotuje 20 lat i takiego gniota jeszcze nie zrobiłem. Sory ;/
~marcin Mar 21, 2013
Super przepis! Właśnie sobie zajadam :) Oprócz soli do ciasta dodałam inne przyprawy, zaś przed włożeniem do piekarnika rozprowadziłam na spodzie pół puszki krojonych pomidorów, przyprawy i cebulę. Błyskawiczna pychota! :)
~j.o.x Sep 27, 2012
Pizza wyszła super . ! I jak proponuje najlepsza z sosem pomidoroym , serem mozzarella , pieczarkami . ! ;D
Mówie wam , pychota . ;dd ~Patka;) May 7, 2012
Rewelacja!!wyszła bardzo dobra:)
~Aga Mar 1, 2012
Nie wiem, czy oryginalne ciasto włoskie ma drożdże czy nie, ale ja takie bez drożdży jadam regularnie i uwielbiam je. Rzecz gustu. Stefan ma rację, bezpośrednio na ciasto dać pomidory albo sos pomidorowy.
~Krzysiek Feb 5, 2011
Hmm właśnie coś dziwne, że drożdzy nie ma ;) a ciasto ala pizzo-chleb wychodzi dlatego ponieważ prawdopodobnie dodawane są jaja. Ja robię na drożdzach i wychodzi świetne...pulchne blade a skórka wokół chrupiąca. Trzeba poćwiczyć to jak z robieniem tortilli. Pozdrawiam
~aquatic_bee666 Feb 6, 2008
Ostatnio własnie zrobilam taka pizze bez drożczy i nie dość że nie trzymałam tego w piekarniku 10 min tylko 20 bo inaczej było by surowe to w dodatku gdy wystyglo było twarde na dole i gumowate na górze...dało sie zjeść ale to nic co bym mogła polecić...:/
~waszakicia Nov 17, 2006
nie wiedzialam ze drodze sa niezdrowe...wrecz przeciwnie. dlaczego drozdze sa niezdrowe?
~mira Mar 8, 2006
Jak ktoś nie umie zrobić to i nie da się zjeść. Tego ciasta trzeba bardziej pilnować, bo minuta nieuwagi i jest spalone i suche. Radze kłaść coś mokrego typu pomidory na spód, wtedy ciacho namoknie i bedzie ok. Mi smakowała i szybko się robi!
~Stefan Jan 26, 2006
TO NIE CIASTO NA PIZZE A NA MACE ! ! ! ( wersja neapolitańska :)
~khadd Oct 24, 2005
To jakaś maca a nie pizza.
~Zenek Aug 7, 2005
tragedia, poprostu tragedia. mialam taką ochotę na pizze, lecz niestety chyba odpuszcze sobie dzisiajszy obiad, bo tego sie naprawde nie da jeść!! :( NAPRAWDE NIE POLECAM
~ewa :( Jul 11, 2005
wysmienite!po wczorajszej pizzy sladu nie ma!i w dodatku bez tych obrzydliwych i niezdrowych drozdzy!!!super!polecam!!!
~alga Sep 29, 2004
jeszcze osobiście jej nie jadłam ale jadłam inną pizze bez drożdży i była super nie mogę sie doczekać kiedy wykorzystam ten przepis
~Kate Feb 22, 2004
niedawno wróciłem z Neapolu i coś chyba drożdzy by sie przydało
autor anonimowy Feb 18, 2004
hehe, to nie pizza, tylko zydowska mycka
~elblante Feb 16, 2004
Ciasto takie sobie i po wypiekaniu w piekarniku twarde jak guma nie polecam
~sakuraba2 Jan 24, 2004
WRESZCIE przepis na pizze bez drożdży! To nie to, co te Polskie pizzo-chleby ;)
~jankes Jan 10, 2004
chyba bez drozdzy to raczej sucharek wyjdzie.... :)
~martka Jan 7, 2004
moj maz jest rodowitym neapolitanczykiem, kucharzem i pizzaiolo ,i nosi imie patrona Neapolu - Gennaro, swego czasu mielismy wlasna pizzerie w tym miescie - i jeszcze nigdy nie widzialam ciasta do neapolitanskiej pizzy przgotowanego bez drozdzy.
~margherita Oct 1, 2003 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Jeżeli gotujesz 20 lat to powinieneś mieć więcej doświadczenia. Pizzę piecze się w temperaturze 350 - 420 stopni Celsjusza, ja gotuję tylko 6 lat i już to wiem!
~huru Sep 16, 2013