7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Racuchy z serka waniliowego

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

ja od dawna takie robię tylko z 1 jajka i kefiru zamiast serka ;) tez pycha a mniej tluste!!
~Kaś Feb 12, 2012

Kalorie są to prawda, ale karnawał, Tłusty Czwartek raz w roku.
~elzbieta Feb 12, 2012

Pyszne sa
~Ewcia Feb 12, 2012

Dzisiaj obliczyłam kaloryczność tej pychoty - całość składników ma jakieś 1000 kcal. Wystarczy to podzielić przez ilość racuchów jakie wyjdą z podanej masy i proszę bardzo wychodzi kaloryczność jednej sztuki. Smacznego :)
Gajdzia Jan 26, 2012

Ja dociasta dodałam rumu i cynamonu ;). Pyyyyycha!
~Martulleczka Aug 19, 2010

ile maja kcal?
to sa jakies bardzo kaloryczne/
jak ktos jest na diecie myslsiz ze moze zjes.c?
~sklepzeslodyczami Jul 27, 2010

Ja też dzisiaj zrobiłam na śniadanie, z dodatkiem 1 banana. Bardzo wszystkim smakowały. Do ciasta dolałam troszkę oliwy i smażyłam bez tłuszczu. Polecam.
olgwie Apr 3, 2010

Przygotowując je drugi raz, pozwoliłam sobie lekko zmodyfikować przepis. Ze względu na awersję do babrania się w jajkach, zastąpiłam je jednym niedużym bananem. Wyszła bardzo fajna konsystencja i bananowy posmak. Do masy oczywiście garść rodzynek. Polecam.
ToniJoHenry Apr 2, 2010

Zrobiłam dokładnie według przepisu i muszę stwierdzić, że w moim przypadku trzeba było podwoić proporcje składników, ponieważ wyjadłam prawie wszystko podczas smażenia ;) Dzięki za pyszną alternatywę na śniadanko
Ekasha Jun 9, 2009

Ja zrobiłam z dwóch serków sojowych waniliowych (alprosoja) i smażyłam bez tłuszczu - same odklejały się z patelni. Podałam rodzince i gościom (nie wege)z cukrem pudrem. Zachwyt. Uwielbiam
Olenika92 Jul 15, 2008

Pyszne, właśnie o takie mi chodziło. Polecam domieszać rodzynków do masy racuszkowej jeśli ktoś lubi, smakują naprawdę świetnie.
~sincerity Aug 25, 2007

5) na wierzch dałam pozostały serek homo - mniam! metoda na głoda (ale serek nie z reklamy) :P
~falka May 4, 2007

1) nie zauważyłam, że trzeba miksować i tylko zamajtałam widelcem, też wyszło ;)

2) racuszki są pycha, lekkie i puszyste

3) czy jest jakaś specjalna technika smażenia czy po prostu trzeba mieć wprawę? mi idzie różnie :)))

4) wg. mnie trzeba dawać maksymalnie cienkie, bo mocno puchną na patelni i wygląda jakby chciały umknąć, na talerzu normalnieją :)
~falka May 4, 2007

A po co mleka? wtedy wlasnie zrobia sie nalesniki 0_o
~koala Feb 17, 2006

no właśnie a co z mlekiem??? i czy one smakują jak racuchy czy jak naleśniki?
~nees Feb 17, 2006

A nie trzeba dodać mleka?:)
~Betka Jan 5, 2006

SUPER !Można dodać jeszcze obrane i pokrojone jabłka.
~maggoth Jun 10, 2005

Te racuchy sa pyszne.Robie je regularnie.Moje znajome sie 'zarazily' i tez je uwielbiaja.
~kucharka Mar 15, 2005

Racuszki są w dechę, coważne świetnie się smarzą zero przypalania.
~dzidekv May 9, 2004

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas