7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Chleb esseński (z mąki gryczanej i podkiełkowanego ziarna)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Przepis brzmi smacznie, ale chyba się nie skuszę.
10 godzin piekarnika (u mnie elektrycznego) na malutki (tak wynika z proporcji) chlebek to zdecydowanie za drogo. I jeszcze podobno nie zawsze wychodzi... Szkoda :(
~Marta 2011-08-29 19:25:29.604

Ciężko jest zrobić taki chleb w elektrycznym piekarniku.
Czasem tylko wychodzi.
Proponuję popróbować z temperaturą 200-220 w ciągu 40-45 minut.
Poza tym to nie zwykłe ziarno tylko orkisz- czyli specjalnie pozbawiane łusek i podwójnie oczyszczane, zmielone ziarno. Mąkę orkiszową można chociazby kupić na allegro i od razu pan daje możliwy do zrobienia przepis :)
~Marta 2010-03-29 20:16:12.091

to w czym może tkwić bląd jeżeli nie wychodzi? moze jednak nie w 50 stopniach? :)

przymierzam się wlasnie do zrobienia, ale nie wiem czy warto
~Kamila 2009-10-04 00:16:59.305

To nie pomylka trzeba piec w temp 50 stopni C. To jest przepis sprzed wiekow kiedy chleb sie pieklo na kamieniu. Probowalam kilka razy., tylko 2 razy mi wyszedl, ale warto sprobowac bo jest naprawde super.
~Dag 2009-01-10 17:28:55.296

chciałam tylko powiedzieć, że pieczenie tego chleba 10 godzin w 50 stopniach chyba musi byc jednak pomylka, bo po prostu sie nie upiecze (sprawdzone), ale jeszcze sprawdze jak to rozwiklac... :-)
~jo 2005-10-10 00:00:00.0

10 godzin piec????? to nie pomylka?
~psyche 2005-03-17 00:00:00.0

Jaka grubość tego placka?
~gawel 2004-04-06 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas