7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Zupa zbożowa

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Pszenica, jęczmień, owies zawsze ugotują się w kilkanaście minut jeżeli zlejecie je na noc wrzątkiem a nie zimną wodą. Oto cały sekret. Aby jedzenie ziaren nie trwało wieki ugotujcie je aż do rozwinięcia. Pychota! Pozdrawiam. Agnieszka.
agnieszkalife Sep 18, 2008

nie dałam rady tego ugotować, bo po 20 minutach ziemniaki były miękkie, a pszenica nadal twarda (pomimo moczenia noc i dzień) - nie wiem jak to zrobić żeby działało. miałam za to ćwiczenia żuchwy =) z reszty odlałam wodę i skręciłam na pastę - zobaczę rano co wyszło ;)
~falka Apr 30, 2007

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas