7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kwas burakowy do picia lub na barszcz czerwony

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Buraczki można też ukisić w słoikach tak samo jak ogórki na zimę: z czosnkiem, chrzanem i koprem. Będą twarde i chrupiące, bardzo fajne do sałatek. A kwas albo do barszczu dajemy, albo na surowo można popijać jak wodę z ogórków, pycha:)
Mitz Aug 13, 2012

Smaczne, robiłam z czosnkiem, ale nie mieszałam nawet - i też wyszło ;)
kasiarka Jan 12, 2011

Można do ukiszenia dodać pokrojone ząbki czosnku w ilości zależnej od własnego gustu i ewentualnie pokrojoną (w słupki lub talarki), obraną marchew. Na 1 kg buraków ze 3-4 ząbki czosnku i jedna średnia marchew. Życzę smacznego.
~Darek Jul 11, 2004

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas