7739 przepisów wegetariańskich
w tym 4927 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Żur z mąki żytniej (na żurek lub do picia)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Skarbnica minerałów i pychota na kaca!
~Aluette1 Apr 28, 2019

ludzie wegeta jest wege zawiera rybofaminę a nie rybę. Wy głuptasy! Przestańcie się czepiać!
~wera May 5, 2006

szkoda tylk o, ze vegeta nie jest wegetarianska
~xVeganRevolutionx Jul 24, 2005

Mając taki żur możemy ugotować "barszcz żytni", potrawę z lat mojej młodości spędzonej w Strachocinie koło Sanoka.
Przepis:
Gotujemy warzywa: marchew, pietruszka, seler, cebula. Warzywa wyrzucamy.
Zamiast tego możemy do gotującej się wody dodać "Vegety" - wtedy gotowanie potrawy trwa mniej niż trzy, cztery minuty.
Dodajemy kminku (owocków). Zagotowujemy (aby kminek zmięknął). Mieszając wlewamy zakwas. Zupa powinna być dość gęsta.
Jada się to z ugotowanymi osobno ziemniakami. Można też podawać w filiżance.
Wszyscy, którzy to u mnie jedli byli zachwyceni.
~Testep Aug 18, 2003

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas