7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Naleśniki z mąki żytniej zapiekane ze szpinakiem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Uwielbiam naleśniki ze szpinakiem!;-) Ale robię je trochę inaczej. Smażę naleśniki z mąki razowej, ale ciasto normalne, z jajkami. Szpinak duszę z masłem, czosnkiem. Do szpinaku dodaję ugotowaną soczewicę, więc powstaje naprawdę gęste nadzienie. Nadziewam tym naleśniki, formuje krokiety. Bardzo dobrze smakują polane jogurtem naturalnym i posypane kukurydzą. Do tego oczywiście suróeki. Bardzo smaczne, pożywne, dużo białka. No i naleśniki te można mrozić. Po rozmrożeniu równie dobre;-D
~Panna_Nikt Jul 7, 2008

czesc! Ja dodaje do szpinaku jedną uduszoną cebulke i odrobine sera białego. Te produkty dusze chwilke na patelni,dodaje sol i pieprz. Tworzy sie niezbyt smakowicie wygladajaca papka-ale jest przepyszna,która przekłada sie nalesniki. Zycze smacznego-Kamil
autor anonimowy Apr 2, 2003

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas