7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pęczak z soczewicą

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

ja to robię w wersji z fasola: gotuję fasole (uprzednio namoczoną), po 15 min dorzucam pęczak. Do tego kostka rosołowa (bez glutaminianu; jeśli mam czas - gotuję wywar warzywny), ziele ang. i listek laurowy. Pod koniec gotowania dodaję do gara podsmażoną na złoto na oleju cebulkę i solę, pieprzę.
~n 2012-11-26 20:13:48.738

Uważam ze całkiem ciekawy przepis przez to,ze został napisany od niechcenia jest marnym przepisem,juz bardziej skrocic sie nie dało,nie kazdy jest mistrzem kuchni i zna sie na proprocjach,ile tej kaszy peczak opakowanie dwa?ile wody,jak podawac,czasem chyba lepiej nie umieszczac przepisu niz umieszczac cos takiego...
~Leo 2012-10-21 16:40:57.245

Równie dobre jest z zwykłą kaszą jęczmienną (bo pęczak to też kasza jęczmienna). Do tego dobry jest wkrojony zielony ogórek.
~Mareka 2009-10-26 14:06:32.876

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas