7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kluski ze szpinaku i ziemniaków

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

W takim razie podziękowania i szacunek dla Reny :)
~Dana 2017-07-07 13:08:12.188

Dana: to gratuluję ,bardzo fajna strona! Choć nie bywam tu często z braku czasu, uważam ten portal za najlepszy redagowanych przez użytkowników. Rozumie że Rena zamieszczała przepisy masowo by portal zaistniał. To rzeczywiście należy Jej się szacunek.
Zapewniam Cię że nic nie czuję do Reny, tak jak Ty jej nie znam. Oceniam jedynie przepisy tej Pani. Jeśli jest tak jak myślę, co na zasadzie domniemania opisałem wyżej powinniśmy wszyscy podziękować Renie.
Properek 2017-07-01 16:47:12.1

Properek: " zacząłem podejrzewac Rene o spokrewnienie z właścicielami portalu i o klikierstwo. Lub o zatrudnienie jej przez właścicieli puszka.pl w celu dodawania nowych przepisów"
Jestem matką założycielki i administratorki tej strony. Gwarantuję Ci, że Twoje podejrzenia/przypuszczenia są niesłuszne. Chyba pisałam już o tym kilka lat temu. Nie znam Reny, ale wiem, że społecznie wykonała morderczą pracę opracowując i umieszczając na puszce przepisy. 1800? Aż nie chce mi się wierzyć! Niektóre z nich wypróbowałam i nie mam zastrzeżeń. Ponadto puszka nie zarabia na przepisach i użytkownikach. Properek, chyba coś czujesz do Reny...
Dana 2016-01-15 23:15:35.589

Przepisy Reny są dość charakterystyczne, tzn.ich tekst składa się prawie zawsze z jednego zdania.
Rena przeszła wszelkie granice w zupie afrykańskiej, dwoma zdaniami łącząc 13 składników a do dziś pozostają dla mnie sprawa nie wyjaśnioną rozgotowane kartofle w tej zupie + jej fenomen jak i okropny smak..zmuszający kucharza do kreacji nowego dania by uratować to co zostało.Poraz pierwszy przy tym przepisie zacząłem podejrzewac Rene o spokrewnienie z właścicielami portalu i o klikierstwo. Lub o zatrudnienie jej przez właścicieli puszka.pl w celu dodawania nowych przepisów. Prawie 1800 przepisów dodanych.
Rena swoisty rekord pobiła w przepisie puszka.pl/przepis/3702-nalewka_jalowcowa.html , uzyła tylko 6 słów.
Properek 2016-01-11 19:21:48.925

Zrobiłam według przepisu, mocniej jednak posoliłam wodę (: Wyszły pyszne kuleczki, polecam (:
~wir 2015-07-25 10:16:40.564

wspaniałe!
również dodałam mąkę ziemniaczaną... polecam :)
aloha2p 2012-08-18 14:16:42.916

Zamiast bułki tartej dałam otręby, dodałam też nieco mąki oraz mąki ziemniaczanej. Szpinaku nie miksowałam. Wyszło, hmm... ciekawe :) Oczywiście na talerzu "przystroiłam" smażoną cebulką ;)
Luna7 2012-05-26 20:28:38.532

zrobilam dzisiaj to 1szy raz, z 4 kulek mrozonego szpinaku i 4 lyzek kartofli wyszedl caly talerz tych sycacych kluseczek! dodalam jak w przepisie bulke tarta plus 2 lyzeczki zwyklej maki, nie ziemniaczanej, konsystencja byla idealna, do tego polac to wszystko sprazona cebulka pychota!
~veganka 2010-11-16 16:51:44.274

Ja zauwazyłam,z e na takie potrawy zbawiennie działa dodatek mąki ziemniaczanej. Tak około 2 łyżkio powinny wystarczyć.
kordonia 2008-11-11 02:23:37.979

Wydaje mi się, że warto dodać do masy na kluski nieco mąki - 1. do zagęszczenia, 2. może kluski nie rozpłynęłyby się w czasie gotowania? Zrobię eksperyment i dam znać.
EwaH 2008-10-01 06:11:43.226

Czemu wychodzi zielona kupa ?! Tez mi sie rozplynely, tylko sie napracowalam i zmarnowalam dobry szpinak! :(
neko 2008-09-30 23:51:52.929

coraz czesciej mi sie wyfaje ze Rena nie sprawdza tych przepisow tylko spisuje zjakichs ksiazek troche szkoda....
aga19p 2005-09-27 00:00:00.0

Zrobilam wedlug przepisu, ale pierwsza porcja rozplynely sie podczas gotowania - ale tak zupelnie, na amen, zostala mi zupa szpinakowa. Pomyslalam, ze moze zrobilam za male te kluski i dlatego. Zrobilam wiec wieksze. Rezultat - rozplynely sie w polowie. Do reszty ciasta dodalam wiec maki, aby bylo jakies spoiwo, rzeczywiscie tym razem wyjelam ugotowane w calosci, ale w smaku niejadalne, jak guma :(
~ally 2005-03-22 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas