7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Boczniak w ziołowym cieście naleśnikowym (kotlety)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Naprawdę dobre :)
Ekasha 2014-05-21 05:20:00.633

Polecam przed smażeniem boczniaki posypać solą i zostawić na około godzinę. Puszczą wodę. Przed obtoczeniem w cieście warto je wycisnąć z nadmiaru wody. Polecam do ciasta naleśnikowego dodać czosnek! mmmmmniam. Boczniaki początkowo lepiej smażyć na małym ogniu pod przykryciem, a jak się je obróci na drugą stronę, to można już dać większy ogień. Nie będą twarde podczas krojenia.
Uwielbiam podawać je z ziemniakami robionymi na parze oraz koniecznie z buraczkami :)
~osin 2008-06-19 21:12:36.426

Bardzo fajny przepis, tylko strasznie mi pryskało przy smażeniu.Acha, do ciasta trzeba dodać konkretną ilość soli.
~Gosik 2006-02-04 00:00:00.0

Moja mama zwylke je serwuje na tradycyjny obiad czyli ziemniaki, jakaks sałatka, dla mnie boczniak a dla nich cos innego. Lubie je jesc z chlebem, masłem i majonezem. Pycha.
~Meresanch 2004-02-02 00:00:00.0

z czym najlepiej podawac takie boczniaki w cieście naleśnikowym?? same??
prosze o rade.
~Kurszynka 2004-01-27 00:00:00.0

warto czasem miec boczniaki :))) mniam. ja to robie je jak kotleciki, obtaczam w jajku i bulce tartej i na patelnie. do jajka mozna dosypac ziol :) smacznego. leniwe tez sa fajne ;))
~um 2002-02-14 00:00:00.0

boczniakowy debiut okazał się dzieki temu przepisowi miłym wspomnieniem sobotniego leniwego śniadania...
Rena 2001-04-06 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas