7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Boczniak w ziołowym cieście naleśnikowym (kotlety)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Naprawdę dobre :)
Ekasha May 21, 2014

Polecam przed smażeniem boczniaki posypać solą i zostawić na około godzinę. Puszczą wodę. Przed obtoczeniem w cieście warto je wycisnąć z nadmiaru wody. Polecam do ciasta naleśnikowego dodać czosnek! mmmmmniam. Boczniaki początkowo lepiej smażyć na małym ogniu pod przykryciem, a jak się je obróci na drugą stronę, to można już dać większy ogień. Nie będą twarde podczas krojenia.
Uwielbiam podawać je z ziemniakami robionymi na parze oraz koniecznie z buraczkami :)
~osin Jun 19, 2008

Bardzo fajny przepis, tylko strasznie mi pryskało przy smażeniu.Acha, do ciasta trzeba dodać konkretną ilość soli.
~Gosik Feb 4, 2006

Moja mama zwylke je serwuje na tradycyjny obiad czyli ziemniaki, jakaks sałatka, dla mnie boczniak a dla nich cos innego. Lubie je jesc z chlebem, masłem i majonezem. Pycha.
~Meresanch Feb 2, 2004

z czym najlepiej podawac takie boczniaki w cieście naleśnikowym?? same??
prosze o rade.
~Kurszynka Jan 27, 2004

warto czasem miec boczniaki :))) mniam. ja to robie je jak kotleciki, obtaczam w jajku i bulce tartej i na patelnie. do jajka mozna dosypac ziol :) smacznego. leniwe tez sa fajne ;))
~um Feb 14, 2002

boczniakowy debiut okazał się dzieki temu przepisowi miłym wspomnieniem sobotniego leniwego śniadania...
Rena Apr 6, 2001

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas