7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Boczniak w ziołowym cieście naleśnikowym (kotlety)

Średnia ocena: [4.7 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [7]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

boczniaki

ciasto naleśnikowe:
woda, ew. w wer. lakto mleko
mąka lub mieszanka różnych mąk
sól (sporo)
zioła - polecane
olej do smażenia

Przygotowanie:

Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Warto dodać do niego trochę ziół.

Boczniaki obtoczone w cieście smażymy do złotego koloru na gorącym, głębokim oleju.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Dec 29, 2000
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu z pl.rec.kuchnia podanego przez "daro"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:


Naprawdę dobre :)
Ekasha May 21, 2014

Polecam przed smażeniem boczniaki posypać solą i zostawić na około godzinę. Puszczą wodę. Przed obtoczeniem w cieście warto je wycisnąć z nadmiaru wody. Polecam do ciasta naleśnikowego dodać czosnek! mmmmmniam. Boczniaki początkowo lepiej smażyć na małym ogniu pod przykryciem, a jak się je obróci na drugą stronę, to można już dać większy ogień. Nie będą twarde podczas krojenia.
Uwielbiam podawać je z ziemniakami robionymi na parze oraz koniecznie z buraczkami :)
~osin Jun 19, 2008

Bardzo fajny przepis, tylko strasznie mi pryskało przy smażeniu.Acha, do ciasta trzeba dodać konkretną ilość soli.
~Gosik Feb 4, 2006

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z boczniaków (ovo-wege)
Banany w cieście naleśnikowym (ovo-wege)
Szpinak w cieście naleśnikowym (wegańska)
Kalafior w cieście naleśnikowym (bez ograniczeń)
Kotlety panierowane z boczniaków (ovo-wege)
Kotlety mielone z boczniaka (bez ograniczeń)
Kwiaty akacji w cieście naleśnikowym (ovo-wege)
Banany smażone w cieście naleśnikowym (wegańska)
Aromatyczno-ziołowe ciasto na pizzę (wegańska)
Kotlety z boczniaka ze szczyptą imbiru (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas