7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pieczywo czosnkoweJest to przepis na pyszne pieczywo na goraco.
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:Bulka zwykla (dawniej nazywala sie paryska)
maslo lub margaryna sproszkowany czosnek lubczyk bazylia zolty ostry ser Przygotowanie:Bulke zwykla (dawniej nazywala sie paryska) pokroic na 1,5 centymetrowe plastry. Posmarowac maslem lub margaryna (cienko). Posypac niezbyt obficie sproszkowanym czosnkiem (kupilem gotowy w torebce) i ziolami: lubczykiem i bazylia. Nastepnie polozyc plasterek zoltego ostrego sera. Ser nie powinien zakrywac calej kanapki.
Teraz nalezy podgrzac w piekarniku, kombiwarze, mikroweli itp. Gdy ser roztopi sie, a czosnek wyda wspanialy zapach nalezy wyjac i jesc. Takie buleczki czosnkowe dla mnie pyszne sa z zimnym mlekiem, ale to juz indywidualna sprawa. Wskazówki i uwagi:Gdy zbyt dlugo bedziemy podgrzewali pieczywo to straci zapach.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczywo czosnkowo-awokadowe (wegańska)Focaccia z czosnkiem i oliwkami - włoskie płaskie pieczywo (wegańska) Dip czosnkowy (lakto-wege) Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege) Zupa czosnkowa 4 (bez ograniczeń) Majonez czosnkowy (bez ograniczeń) Coleslaw czosnkowy (bez ograniczeń) Gorący chleb czosnkowy (lakto-wege) Sos włoski (czosnkowy) (wegańska) Grzanki serowo-czosnkowe (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Ser zawsze trę na średniej tarce (ładniej wygląda), a zioła sypię na wierzch. Smacznego! :-)))
~Lilly Jan 10, 2007