7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Camembert lub pieczarki w piwnym cieście

Do tego koniecznie konfitura z borówek i tosty.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

camembert
lub
pieczarki + sól i pieprz
olej do głębokiego smażenia

250 ml piwa jasnego
250 g mąki pszennej
100 g białek (to tak ze trzy)
40 ml oleju arachidowego
sól

Przygotowanie:

Wszystkie składniki ciasta wymieszać mikserem. Ciasto jest do maczania - trzeba dokładnie odmierzyć piwo i mąkę by nie było zbyt rzadkie.

Maczać camemberta i smażyć w głębokim tłuszczu. Oprócz camemberta świetnie wychodzą też całe pieczarki lekko posypane solą i pieprzem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Apr 18, 2001
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Przemyslaw Koziarski
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Cześć ,
z tym przepisem wszystko spoko tylko jakiś pomysł czym zastąpić jajko ( białko )
pawllo27 Aug 22, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczarki w cieście piwnym (ovo-wege)
Brokuły w cieście piwnym (lakto-wege)
Kalafior w piwnym cieście (ovo-wege)
Zupa z camembert z pieczarkami i konserwową lub gotowaną soją (lakto-wege)
Cukinia w cieście piwnym (lub z wodą gazowaną) (wegańska)
tarta piwna (ovo-wege)
Zupa piwna 1 (bez ograniczeń)
Zupa piwna (bez ograniczeń)
Naleśniki piwne (wegańska)
camembert z gruszkami i pistacjami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas