7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Wieloowocowe kostki lodowe



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

10 dag czerwonych porzeczek,
10 dag malin,
10 dag truskawek,
sok z 1 cytryny lub zaprawa cytrynowa,
8 dag cukru

Przygotowanie:

Owoce przebrać, umyć, usunąć szypułki, zmiksować lub przetrzeć przez sito. Dodać sok z cytryny. Ugotować z cukru i 2 szklanek wody syrop. Ostudzić go i połączyć z przetartymi owocami. Wymieszać i przelać do wymytych pojemniczków do zamrażania kostek lodu. Wstawić do zamrażalnika. Gdy powstaną kolorowe kostki lodowe, dodawać je do win i szampana.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chłodnik wieloowocowy (bez ograniczeń)
Wieloowocowe powidła (wegańska)
Kompot wieloowocowy z poziomkami na surowo (wegańska)
Wieloowocowy sos vinaigrette (winegret) (wegańska)
Zupa lodowa (bez ograniczeń)
Koktail lodowo-owocowy (bez ograniczeń)
Pomarańczowa lemoniada lodowa (wegańska & RAW)
Sałata lodowa z melonem (wegańska)
Chłodnik wieloowocowy na serwatce z czarnymi jagodami (lakto-wege)
Kostka piaskowa (z tofu) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas