
7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
w tym 4924 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:śmietana kremówka (30% zaw. tłuszczu) albo tortowa (36%)
cukier puder Przygotowanie:Świeża śmietanka na pewno się nie zważy. Zresztą bitą śmietanę robi się ze schłodzonej kremówki (30% zaw. tłuszczu) albo tortowej (36 %). Moim zdaniem najlepsza jest tortowa z Łowicza (w żółtym kartoniku). Należy ją ubić z cukrem pudrem (ilość cukru zależy od upodobań pijącego).
Uwaga! Śmietanę ubijamy aż osiągnie konsystencję kremu do tortów. Zbyt długie ubijanie może spowodować, że zrobimy z niej masło. Do filiżanki z gorącą kawą nakładamy ubitą śmietankę. Dobrze jest też posypać czekoladą rozpuszczalną (gorzką). Kawy nie trzeba słodzić śmietanka jest wystarczająco słodka.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Mar 12, 2001
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, wieczor@polbox.com (Marcin Wieczorek)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Śmietanka owsiana 10% (wegańska)Mrożona tajwańska herbata ze śmietanką (lakto-wege) Cafe a`la Pompadur - ze śmietanką, czekoladą i przyprawami (lakto-wege) Fantastyczny chłodnik litewski na słodkiej śmietance (bez ograniczeń) Mleko lub śmietanka kokosowa ze świeżego kokosa (wegańska) Kulki-kluseczki jaglane ze "śmietanką" bananowo-migdałową (wegańska) Ser fermentowany z migdałów i pestek dyni + śmietanka (wegańska) Nowości:Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege) Ostra soczewica na pomidorach (wegańska) Indyjski miszmasz z batatem (wegańska) Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska) Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege) Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska) Hawajska surówka (wegańska) Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |