
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:2 bakłażany
40 dkg grzybów 1 papryka 2 pomidory 1 cebula 2 ząbki czosnku 20 dkg sera feta olej do smażenia koperek sól, pieprz Przygotowanie:
Bakłażany umyć. Odciąć nasady i przekroić wzdłuż. Wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę. Obrać cebulę i czosnek, i posiekać. Smażyć na oleju przez 2 minuty. Dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki grzyby, miąższ z bakłażanów oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Smażyć aż grzyby będą miękkie. Często mieszać. Dodać do smażonych grzybów miąższ z pomidorów i rozkruszony ser. Doprawić solą i pieprzem. Powstałą masą nadziać połówki bakłażana. Ułożyć na natłuszczonej blasze i piec w temperaturze 200 stopni C przez 25 minut. Przed podaniem posypać koperkiem.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bakłażany zapiekane (bez ograniczeń)Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Bakłażany faszerowane grzybami leśnymi (lakto-wege) Bakłażany zapiekane z żółtym serem (lakto-wege) Bakłażany Imam (wegańska) Bakłażany faszerowane (wegańska) Bakłażany z woka (wegańska) Bakłażany duszone w śmietanie (lakto-wege) Bakłażany w sosie orzechowym (wegańska) Bakłażany pieczone z tahini (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |