 
				
			
			7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
|  napisz do nas  pomoc / FAQ | |
|  | 
|  puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union | 
 
	
		
		
			
			
				
			
			
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska Składniki:1 kg buraków
 1 litr ciepłej, gotowanej wody 5 dag chleba razowego ze skórką Przygotowanie:buraki wyszorować szczotką, umyć. cienko obrać, pokroić w plastry i w szklanym naczyniu lub kamionkowym zalać wodą. 
 Dodać chleb. Przykryć pokłutym papierem i przez kilka dni trzymać w pomieszczeniu o temperaturze pokojowej (18-20 stopni). Kiedy płyn będzie kwaskowy, zlać do butelek, szczelnie zakorkować i przenieść w chłodne miejsce. Buraki można zalać jeszcze raz. 
		
			
		
		Nadesłał(a) Rena, 
		dnia: 2000-12-28 00:00:00.0 Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, "Kobieta i Życie", autor nieznany 
						Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
						zgłoś to administratorowi
					 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz | Podobne wg nazwy:Grzyby kiszone (wegańska)Kiszone pomidory (wegańska & RAW) Kiszone ogórki (wegańska) Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska) Kapusta kiszona z kurkami (wegańska) Grzanka z kapustką kiszoną (wegańska) Żur / kiszenie żuru (wegańska) Baklazany kiszone faszerowane 1 (wegańska) Baklazany kiszone faszerowane (wegańska) Krótko kiszona papryka (wegańska & RAW) Ocenazamknij | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |