7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kiszenie barszczu



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg buraków
1 litr ciepłej, gotowanej wody
5 dag chleba razowego ze skórką

Przygotowanie:

buraki wyszorować szczotką, umyć. cienko obrać, pokroić w plastry i w szklanym naczyniu lub kamionkowym zalać wodą.
Dodać chleb. Przykryć pokłutym papierem i przez kilka dni trzymać w pomieszczeniu o temperaturze pokojowej (18-20 stopni).
Kiedy płyn będzie kwaskowy, zlać do butelek, szczelnie zakorkować i przenieść w chłodne miejsce. Buraki można zalać jeszcze raz.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, "Kobieta i Życie", autor nieznany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Grzyby kiszone (wegańska)
Kiszone pomidory (wegańska & RAW)
Kiszone ogórki (wegańska)
Kapuśniak z kiszonej kapusty (wegańska)
Kapusta kiszona z kurkami (wegańska)
Grzanka z kapustką kiszoną (wegańska)
Żur / kiszenie żuru (wegańska)
Baklazany kiszone faszerowane 1 (wegańska)
Baklazany kiszone faszerowane (wegańska)
Krótko kiszona papryka (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas