7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Gazpacho - zupa ze zmiksowanych jarzyn na zimno



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

250 g pomidorów
1 zielony ogórek
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1/2 niedużej cebuli

2 kromki białego pieczywa
2 łyżki oliwy
8 ząbków czosnku
1/2 łyżeczki sosu chili
1/2 litra wody
2 łyżki octu
sól

Przygotowanie:

Pomidory, ogórek, paprykę i cebulę pokroić w grubą kostkę. Odłożyć na bok niewielką ilość, a resztę zmiksować. Stopniowo dodawać pokruszony chleb, oliwę, roztarte ząbki czosnku i sos chili. Następnie dodać do tego ok. 1/2 litra wody z octem, wymieszać i odstawić na 2 godziny do lodówki.

Posypać niewielką ilością drobno posiekanej cebuli, ogórka i papryki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor nieznany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa ze świeżych ogórków i jarzyn (wegańska)
Zupa z jarzyn ogrodowych a 'la grain (wegańska)
Zupa szparagowa na zimno (lakto-wege)
Koreańska zupa na zimno - kuksu (wegańska)
Sos 8 jarzyn (wegańska)
Zupa meksykańska na zimno (chłodnik pomidorowy z selerem naciowym i tabasco) (wegańska & RAW)
Bukiet-budyń z jarzyn (lakto-wege)
Warstwowe gazpacho (wegańska & RAW)
Placuszki z mrożonych jarzyn i pieczarek (ovo-wege)
Gazpacho - przepis ogólny (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas