7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta z groszku konserwowego i słonecznika

Mój pierwszy dodany przepis :) Szybka i prosta pasta do pieczywa.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 6

Groszek - 1 puszka
Słonecznik - 1 szklanka
Por - 3-4cm grubej białej części (może być mała cebula)
Czosnek - 1 ząbek
Olej słonecznikowy
Majeranek - 0,5 łyżeczki
Oregano - 0,5 łyżeczki
Bazylia 1/4 łyżeczki
Papryka słodka - 1 łyżeczka
Papryka chili - szczypta
Papryka wędzona - szczypta
Sól - do smaku

Przygotowanie:

Suchy słonecznik miksuje na drobny granulat, do tego dodaje przyprawy, drobno posiekany por, czosnek i odsączony groszek. Miksuje i dodaje oleju jeśli wychodzi za suche. Oczywiście z przyprawami można eksperymentować pod własne upodobania. Smacznego.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli wychodzi bardzo suche, dodaje odrobinę wody z puszki groszku konserwowego, żeby nie lać za dużo oleju. Pasta kolejnego dnia odrobinę jeszcze stwardnieje.
Nadesłał(a) Łuqasz, dnia: 2018-02-11 16:03:53.691
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta z groszku konserwowego z kuminem (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z musztardą (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego i oliwek (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z koncentratem i majerankiem (wegańska)
Kotleciki z groszku konserwowego (wegańska)
Pasta brokułowa ze słonecznikiem (wegańska)
Pasta z prażonego słonecznika (wegańska)
Puree ziemniaczane z groszkiem konserwowym (lakto-wege)
Kotlety z ryżu z groszkiem konserwowym (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas