7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron z dynią i pieczarkami



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 3

300 g dyni
8 dużych pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
5 łyżek śmietany 18%
sól
pieprz
makaron dla 2 osób

Przygotowanie:

Dynię obrać, wydrążyć i pokroić w 1 cm kostkę.
Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Cebulę wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć na średnim ogniu aż się zeszkli. Dodać dynię i smażyć około 10 minut, aż dynia będzie prawie całkowicie miękka. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
W międzyczasie makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Pieczarki pokroić w plasterki i włożyć na patelnię do dyni. Smażyć kilka minut.
Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Makaron dodać do sosu, wymieszać i od razu podawać. Smacznego :)

Wskazówki i uwagi:

Przepis żywcem skopiowany z innej strony.
Nadesłał(a) Kociabanda, dnia: 2018-02-11 16:24:58.869
Źródło/autor przepisu: Ulubioneprzepisy.com
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kasza gryczana z dynią i pieczarkami (wegańska)
Makaron z pieczarkami i suszonymi pomidorami (wegańska)
Makaron z cukinią, pieczarkami i papryką (wegańska)
Makaron z pieczarkami, groszkiem i papryką zapiekany pod serem (lakto-wege)
Makaron ze szpinakiem, tofu, pieczarkami i pomidorami (wegańska)
Lasagna z dynią (wegańska)
Spaghetti z dynią (wegańska)
Placuszki z dynią na słodko (ovo-wege)
Imbirowe tagliatelle z dynią (ovo-wege)
Ryż na mleku z dynią (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas