7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:20 dag truskawek,
25 dag poziomek, ok. 2 1/2 szklanki maślanki, ok. 10 dag cukru Przygotowanie:Owoce przebrać, umyć, usunąć szypułki. Odłożyć kilkanaście dorodniejszych poziomek (10-15 dag). Pozostałe poziomki i truskawki rozdrobnić i przetrzeć przez gęste sito lub zmiksować. Połączyć z maślanką, dosłodzić do smaku. Wrzucić odłożone poziomki i wymieszać. Podawać zupę na zimno z groszkiem ptysiowym.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Koktajl truskawkowy z maślanką (lakto-wege)Chłodnik truskawkowo-poziomkowy (lakto-wege) Chłodnik z przecieru truskawkowego i jagód (lakto-wege) Kompot z konfitur poziomkowych (wegańska) napój z maślanki (lakto-wege) Kwas z soków: poziomkowego i porzeczkowego (wegańska) "Żurek" z ziemniaków i maślanki (lakto-wege) Babeczki z parmezanem i maślanką (bez ograniczeń) "Polewka" - zupa na maślance i kefirze (lakto-wege) Zupa cukiniowo-pomidorowa z maślanką (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Silverka Jun 5, 2010