7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chłodnik poziomkowo-truskawkowy z maślanką



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

20 dag truskawek,
25 dag poziomek,
ok. 2 1/2 szklanki maślanki,
ok. 10 dag cukru

Przygotowanie:

Owoce przebrać, umyć, usunąć szypułki. Odłożyć kilkanaście dorodniejszych poziomek (10-15 dag). Pozostałe poziomki i truskawki rozdrobnić i przetrzeć przez gęste sito lub zmiksować. Połączyć z maślanką, dosłodzić do smaku. Wrzucić odłożone poziomki i wymieszać. Podawać zupę na zimno z groszkiem ptysiowym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 23, 2001
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Zrobilam sobie podobnie bez poziomek, ale maslanka wcale slodzic nie trzeba truskawki sa wystarczajaca slodkie i zamrozilam na dwie godziny i wyszly fajne lody. Mniam mniam!! Zrobie z poziomkami kiedys :D
~Silverka Jun 5, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Koktajl truskawkowy z maślanką (lakto-wege)
Chłodnik truskawkowo-poziomkowy (lakto-wege)
Chłodnik z przecieru truskawkowego i jagód (lakto-wege)
Kompot z konfitur poziomkowych (wegańska)
napój z maślanki (lakto-wege)
Kwas z soków: poziomkowego i porzeczkowego (wegańska)
"Żurek" z ziemniaków i maślanki (lakto-wege)
Babeczki z parmezanem i maślanką (bez ograniczeń)
"Polewka" - zupa na maślance i kefirze (lakto-wege)
Zupa cukiniowo-pomidorowa z maślanką (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas