7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kenijskie dengu ze szpinakiem

Dengu to tradycyjne kenijskie danie z zielonej soczewicy. Może występować w różnych wersjach i z różnymi dodatkami. Tu ze szpinakiem.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

350 g zielonej soczewicy
225 g zielonej papryki
2 papryczki chilli
2 cebule
2 ząbki czosnku
200 g świeżego szpinaku
250 ml mleka kokosowego

olej arachidowy do smażenia
curry
sól
pieprz

Przygotowanie:

Soczewicę ugotować i odcedzić. Pokrojone w kostkę paprykę, chilli, cebule i czosnek podsmażyć na oleju. Posypać obficie curry. Dodać odcedzoną soczewicę i liście szpinaku. Powoli wlać mleko kokosowe. Całość dusić pod przykryciem, aż wszystkie składniki zmiękną. Dodać sól i pieprz do smaku.
Nadesłał(a) ~Magda B, dnia: 2014-06-22 15:39:31.637
Źródło/autor przepisu: http://afrykanatalerzu.blogspot.com/2014/06/kenijskie-dengu-ze-szpinakiem.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

rewelka !pyszne rozgrzewajace ,pikantne szybkie w przygotowaniu:)
~weronika 2014-09-24 17:14:18.667

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Falafel ze szpinakiem (lakto-wege)
Chłodnik ze szpinaku (lakto-wege)
Trójkąciki ze szpinakiem (wegańska)
Cannelloni ze szpinakiem (lakto-wege)
Makaron ze szpinakiem (wegańska)
Frittata ze szpinakiem (bez ograniczeń)
budyń ze szpinaku (bez ograniczeń)
Lasagne ze szpinakiem (bez ograniczeń)
Jajecznica ze szpinakiem (bez ograniczeń)
Krupnik ze szpinakiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas