7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Babka Mateczki



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

5 jaj małych lub 4 duże
1 szkl. mąki wrocławskiej
1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 kg "Palmy"
1 szkl. cukru
cukier lub olejek waniliowy
otarta skórka z cytryny
rodzynki lub skórka pomarańczowa
tłuszcz i tarta bułka do formy

Przygotowanie:

Całe jajka ubić z cukrem, wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszana z proszkiem do pieczenia i ubijać by nie było grudek. Zagotować "palmę" i gorącą wlać całą do ciasta nie przerywając ubijania. Dodać aromaty i rodzynki obsypane mąką.
Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do wygrzanego piekarnika 170st.C. Piec ok. 45 min.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Agnieszka (agnieszkawanke@poczta.onet.pl)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Babka mateczki 1 (ovo-wege)
Babka kawowa (ovo-wege)
Babka gotowana (ovo-wege)
Babka amarantusowa (bez ograniczeń)
Babka pomarańczowa (ovo-wege)
Babka piaskowa 1 (ovo-wege)
Babka piaskowa 6 (ovo-wege)
Babka cynamonowa (ovo-wege)
Babka kiślówka (ovo-wege)
Babka ananasowa (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas