7739 przepisów wegetariańskich
w tym 4927 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chińszczyzna po polsku

Danie inspirowane chińsko-tajskimi potrawami z dodatkiem kilku podstawowych polskich warzyw.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

średni brokuł
mały kawałek pora lub mała cebula
1/3 kapusty pekińskiej
mały burak
średnia marchew
1/2 puszki groszku konserwowego
puszka mleczka kokosowego
sos sojowy
imbir
przyprawa 5 smaków
biały pieprz

opcjonalnie - gotowana soczewica

Przygotowanie:

1. Podzielić brokuła na różyczki o obgotować w wodzie lub na parze.
2. Poszatkować pora i lekko podsmażyć.
3. Pokroić resztę warzyw w słupki i razem z groszkiem dorzucić do pora.
4. Podsmażyć chwilę, dodając sos sojowy i pozostałe przyprawy.
5. Dodać mleczko kokosowe i dusić na małym ogniu.
6. Zdjąć pokrywkę i pozostawić do zgęstnienia sosu.

Podawać z ryżem lub azjatyckim makaronem.

Wskazówki i uwagi:

Można dowolnie eksperymentować z różnymi warzywami i przyprawami - co kto lubi ^ ^.
Nadesłał(a) szufi, dnia: Jan 8, 2014
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kawa po polsku (ovo-wege)
Sambar po polsku, z majerankiem (wegańska)
Chińszczyzna z makaronem lub ryżem (wegańska)
Chińszczyzna z pekinką i boczniakami w lekko pomidorowym sosie (wegańska)
Kolorowa chińszczyzna z makaronem sojowym lub ryżowym (wegańska)
Chińszczyzna wege - ryż z duszonymi warzywami i imbirem (wegańska)
Chińszczyzna z groszkiem, brokułami i pędami bambusa (wegańska)
Nudle z kotletami sojowymi i warzywami - prawie jak chińszczyzna (wegańska)
Chińszczyzna z cytrynowo-pikantnym tofu i ryżem kokosowym (wegańska)

Nowości:

Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)
Ziemniaczana parmigiana (lakto-ovo-wege)
Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas