
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 kształtne cukinie
puszka czarnych oliwek drylowanych 1 ząbek czosnku mała suszona papryczka chilli świeży tymianek sól pieprz oliwa z oliwek do smażenia Przygotowanie:
Cukinie pokroić wzdłuż na plastry grubości 3-5 mm i podgotować w osolonej wodzie (np. w dużej patelni). Przełożyć do pojemnika i ostudzić. Podczas studzenia cukinia jeszcze trochę zmięknie - trzeba uważać, żeby za bardzo nie rozgotować w wodzie.
Przygotować pastę z czarnych oliwek, pozostałe składniki z przepisu zblendować na masę o średniej fakturze. Na każdym pasku cukinii rozłożyć ok. 2 mm warstwę pasty (na 3/4 długości). Rolować tak, żeby część nieposmarowanej cukinii zamykała roladkę. Podsmażyć na patelni do grillowania (ewentualnie zwykłej patelni), na małej ilości oliwy z oliwek. Wskazówki i uwagi:Dobrze smakuje z pure z zielonego groszku i smażonymi ziemniakami
Nadesłał(a) bebece,
dnia: Jan 19, 2014
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Grillowane roladki z bakłażana i z cukinii (lakto-wege)Pomidorowe roladki z cukinii (wegańska) Grzanki (grillowane) (wegańska) Pieczarki grillowane (wegańska) Grillowane/ smażone szparagi (wegańska) Kminkowe ziemniaki grillowane (wegańska) Roladki warzywne z sosem jogurtowo-ziołowym (lakto-wege) Ananasy grillowane czerwienią ogniste (wegańska) Banany grillowane o rozmarynowym aromacie (wegańska) Szaszłyki "tradycyjne" z kotletami sojowymi (smażone lub grillowane) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |