7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:-3 bakłażany,
-2 cebule, -2 papryki, -2 pomidory, -3 jajka, -20 oliwek, -6 łyżek oliwy z oliwek, -2łyżki kaparów, -bułka tarta, -sól, pieprz, papryka; Przygotowanie:Bakłażany umyć. Przekroić wzdłuż na połowy. Wydrążyć zostawiając cienką warstwę miąższu. Wyjęty miąższ pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z obraną i posiekaną cebulą. Dodać obrane i pokrojone pomidory, paprykę, jajka, oliwki, kapary, zioła, sól, pieprz i paprykę. Następnie całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić bałkarzany. Posypać bułką tartą, polać oliwą z oliwek i piec 50 minut w temperaturze 185°C. Smacznego!
Nadesłał(a) ~Paweł Milewski,
dnia: Dec 12, 2000
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
pycha!!!:)
~natalia Sep 20, 2007
to byl moj baklazanowy debiut! przepis jest swietny - szybko sie robi, jest bardzo smaczne, zdrowe i lekkie. a do tego bardzo elegancko wyglada. polecam nawet niedosiwadczonym w kuchni! to danie nie moze sie nie udac :)
Rena Mar 21, 2001 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Bakłażany faszerowane (wegańska)Bakłażany faszerowane ryżem (wegańska) Spaghetti z bakłażanem, kaparami i oliwkami (wegańska) Bakłażany faszerowane grzybami leśnymi (lakto-wege) Lipcowa sałata z fetą, oliwkami, kaparami i winegretem (lakto-wege) Marokańska sałatka ziemniaczana - z oliwkami i kaparami (wegańska) Pasta kanapkowa z soczewicy z oliwkami i kaparami (wegańska) Bakłażany po prowansalsku - faszerowane, z pomidorami i czosnkiem (lakto-wege) Papryka faszerowana pieczarkami z ryżem i oliwkami (wegańska) Bukiet warzyw z brązowym ryżem, oliwkami, kaparami i mozarellą (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Danusia Feb 26, 2009