7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Bakłażany faszerowane z oliwkami i kaparami



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

-3 bakłażany,
-2 cebule,
-2 papryki,
-2 pomidory,
-3 jajka,
-20 oliwek,
-6 łyżek oliwy z oliwek,
-2łyżki kaparów,
-bułka tarta,
-sól, pieprz, papryka;

Przygotowanie:

Bakłażany umyć. Przekroić wzdłuż na połowy. Wydrążyć zostawiając cienką warstwę miąższu. Wyjęty miąższ pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z obraną i posiekaną cebulą. Dodać obrane i pokrojone pomidory, paprykę, jajka, oliwki, kapary, zioła, sól, pieprz i paprykę. Następnie całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić bałkarzany. Posypać bułką tartą, polać oliwą z oliwek i piec 50 minut w temperaturze 185°C. Smacznego!
Nadesłał(a) ~Paweł Milewski, dnia: Dec 12, 2000
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Witam, mam pytanie odnośnie tego przepisu - czy jajka wbijam do farszu surowe? Czy powinnam je podsmażyć wraz z farszem przed włożeniem do bakłażanów? czekam pilnie na odpowiedź - składniki już gotowe, tylko nie wiem, jak z tymi jajkami!:)
~Danusia Feb 26, 2009

pycha!!!:)
~natalia Sep 20, 2007

to byl moj baklazanowy debiut! przepis jest swietny - szybko sie robi, jest bardzo smaczne, zdrowe i lekkie. a do tego bardzo elegancko wyglada. polecam nawet niedosiwadczonym w kuchni! to danie nie moze sie nie udac :)
Rena Mar 21, 2001

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Bakłażany faszerowane (wegańska)
Bakłażany faszerowane ryżem (wegańska)
Spaghetti z bakłażanem, kaparami i oliwkami (wegańska)
Bakłażany faszerowane grzybami leśnymi (lakto-wege)
Lipcowa sałata z fetą, oliwkami, kaparami i winegretem (lakto-wege)
Marokańska sałatka ziemniaczana - z oliwkami i kaparami (wegańska)
Pasta kanapkowa z soczewicy z oliwkami i kaparami (wegańska)
Bakłażany po prowansalsku - faszerowane, z pomidorami i czosnkiem (lakto-wege)
Papryka faszerowana pieczarkami z ryżem i oliwkami (wegańska)
Bukiet warzyw z brązowym ryżem, oliwkami, kaparami i mozarellą (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas